Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

"ΚΑΘΕ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΗΜΟΣ"

"Κάθε λιμάνι και καημός κάθε καημός και δάκρυ κι είναι η ζωή του καθενός θάλασσα δίχως άκρη."
 
Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τότε που η μανία της θάλασσας κατάφερε σοβαρό πλήγμα στο λιμάνι της Πλάκας προκαλώντας σημαντικές ζημιές.
Οι εικόνες καταστροφής έκαναν το γύρο της χώρας και οι πολιτικοί μας έσπευσαν να  μας διαβεβαιώσουν ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό.
Τρία χρόνια μετά και τίποτα δεν άλλαξε. Οι υποσχέσεις έμειναν υποσχέσεις. Οι εκπρόσωποι του τόπου μας τόσο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσαν ενημερωτικές ημερίδες-φιέστες στο Λεωνίδιο, που όλως τυχαίως συνέπεσαν σε προεκλογική περίοδο, και μας είπαν για ένταξη του έργου στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας καθώς και για χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ.
 
Πρόσφατα μάθαμε ότι το έργο τελικά δεν θα χρηματοδοτηθεί  από το ΕΣΠΑ γιατί επιθυμία του κ. Περιφερειάρχη είναι να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την Αλιεία.
Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή.
Από χτες τη νύχτα η οργή της θάλασσας σφυροκοπά και πάλι το τραυματισμένο και απροστάτευτο επίνειο του Λεωνιδίου σαν να θέλει να αποτελειώσει αυτό που άρχισε την 6η Φεβρουαρίου 2012.
Ίσως τελικά τα καταφέρει…
 
 
 
 
 
 (ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ leonidion.gr  08/02/2015)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου